SICHUAN <Search  <Archives   <eBulletin   Next>  


March 11, 2020

Chengdu Renhe Town -- oriental charm in modernity
Renhe Town stands at a prime location adjacent to Chengdu government's new administration center. The development comprises residential units at Phase 1 and commercial mixed-use complex at Phase 2. Continuing the minimalist design of Phase 1, the designer, Aedas Executive Director Cary Lau, brings forward a commercial landmark with a unique silhouette that carries a classic elegance of the Orient.  
     Cary draws inspiration from the ancient Chinese jewelry box. The podium facade is composed of multiple receding glass showcases, appeared like sliding drawers of the jewelry box. The design elicits commercial vitality with an architectural silhouette of oriental charm which also implies good wishes on the business - for wealth to gather. Behind the glass showcases are the retail stores, which may utilize the grand glass windows for display and decorations according to their needs.
   
 
 
      The retail podium is divided into two L-shaped zones on each floor, accommodating tenant shops on the street-facing side and Renhe Town Department Store on the other. Entrances along streets are thus leading pedestrian flows into both shopping areas to enhance accessibility and shopping experience for customers. 
      West to the department store sits the office building, and to the east side a boutique serviced apartment. Through a subtle segregation, the design shifted floor area to upper part of the tower, which effectively reduces bulkiness of the building as a whole. The two are connected by a rooftop garden at the podium, allowing office workers and residents to relax and enjoy the natural view as they passes-by. Greeneries on viewing platforms blends the development into the amicable urban context of Chengdu, rendering a harmonious balance with vitality and tranquility.
 
 
 
 
 
 
Project: Renhe Town
Location: Chengdu, China
Design & Project Architect: Aedas
Client: Renhe Group
GFA: 383,500 sq m
Year of completion: 2016
 
 
 
 
 


 


,